Halong Bay

Ja, nu ar vi tillbaka fran varan all inclusive trip till Halong Bay. Vi befinner oss i Sapa nu (Norra Vietnam) men vi berattar mer om Sapa i nasta inlagg (som kommer snart snart..)

Vi hade alltsa kopt en resa som inkluderade boende pa bat en natt, en hotellnatt pa on Cat Ba, alla maltider och utflykt till en grotta och nationalpark. Vi skulle dessutom ata middag pa floating bamboo village vilket vi inte gjorde. Det var en trevlig resa men inte vart alla pengarna (vi betalade 60$ per person). Forsta dagen blev vi guidade i en grotta som sag ut som ett diskotek da det var sa mycket neonlampor som lyste upp stenar som sag ut som olika formationer av djur..tydligen. Man fick anvanda sin livliga fantasi for att forsoka se stenar formade som tex en apa, delfin och lejon m.m. Sen cruisade vi runt lite i Halong Bay for att se de haftiga bergen (limestone). Med oss pa baten fanns forutom en liten besattning och varan guide nagra fransman, australienare och ett par vietnameser. Vi spelade plump och tittade pa X-files. Det blev en tidig kvall.. Man blir trott pa havet. Tidigt nasta morgon paddlade vi kajak innan frukosten som bestod av 4 skivor vitt toastbrod med smor och jordgubbssylt och kaffe/te.. Vi saknar den svenska frukosten SAAAAAAAAA MYCKET! grovt brod, grot, ost.. You name it! Efter frukosten blev vi avslappta pa Cat Ba island och sa hejda till Wallis, Isac, Anton och Andreas. Pa Cat Ba trekkade vi i Nationalparken i en timme. Utsikten var fin nar vi kom till toppen! Vi checkade sedan in pa varat hotell och kakade lunch. Vi hann aven med att sola och bada lite. Pa kvallen kakade vi middag med ett gang som ocksa var pa guidad tur i Halong Bay. Vi bekantade oss med en australiensisk polis som talade mycket gott om Sverige, han hade tydligen rest runt i landet (Sverige) for 25 ar sedan. Manga som ar pa resande fot har i Vietnam kommer fran Australien. Vi traffade manga trevliga manniskor den har kvallen! Sista dagen pa varan tour besokte vi Floating Village i Halong Bay. I den flytande byn finns skola och bank. Otroligt! Pa denna plats har de aven spelat in en scen i Tomorrow Never Dies (James Bond). Det var langesedan vi sag den filmen sa vi kunde inte minnas vilken scen. Vet ni kanske det dar hemma?
Senare anlande vi till Hanoi igen for att hamta ut vara tagbiljetter till Sapa. Vi tog alltsa nattaget hit! Vi trivs superbra. Efter Sapa aker vi tillbaka till Hanoi igen!
Trafik i HanoiBaten i Halongbay kanndes lite som ett sommarkolloCat Ba NationalparkCat Ba StrandSolnedgang fran hotellbalkong, Cat Ba Island


Kommentarer
Postat av: Elin

Lät som en trevlig liten utflykt! Åhhh, Andreas har väldigt lockigt hår! :D

2008-11-20 @ 18:03:09
URL: http://hejhenning.blogg.se/freakout
Postat av: Hanna-karolina

Hörrenini.



Jag önskar att jag hade en Ho chi mihn tröja...

(en liten hint, för jag fyller år snart faktiskt, Andreas present kommer när ni kommer hem)



Eric och jag pratade om er idag och saknade er jätte mycket. Bara så ni vet.

2008-11-20 @ 20:35:00
URL: http://hannahkarolina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0