Laos

Flyg fran Hanoi till Vientiane gick valdigt smidigt men smakar det sa kostar det 170usd/person gemfort med cirka 15 for buss. Men tid ar pengar och flyget tog 50 min gemfort med 20-30 timmar med bussen. 
Nar vi kom fram till flygplatsen markte vi direkt att vi hade kommit till ett trevligt stalle. Kvinnan i kassan dar man skaffade laovisa log mot oss och sa "have a nice stay" vilket inte skulle handa i Vietnam. Nar vi kom ut ur flygplatsen och skulle aka taxi in till stan var det ingen som ropade pa oss, vi gick fram till en taxi och hoppade in.
I Laos ar inte tutan den viktigaste funktionen pa ett vagfordon, faktum ar att vi bara har hort en tutning sedan vi kom hit, och den var motiverad. En annan bra sak med trafiken har ar att man kor pa sin sida av korbanan och i lugnt tempo.
Nar vi kommit in till staden klev vi av och at en macka med nagot som liknade gravadlax innan vi akte till bussstationen och tog en buss till Vang Vieng dar nu har mott upp med Wallis och Isac igen.

Man behover inte vara berusad for att uppfatta Vang Vieng som ett ganska overkligt stalle, en latsasstad. Det gar inte riktigt att forklara men jag kan beskriva ett senario:

Du sitter i en gummiring och glider ner for en flod med djungel langs straderna och fullstandigt hapnadsveckande bergstoppar i bakrunden. Du tanker, dethar borde vara ett naturreservat eller natt. Lite langre bort hors technomusik pa hogsta volym och en kille som ropar "beerlao, beerlao, free wiskey!" Han kastar ut ett rep och drar in dej till land.
Detta kallas "tubing" och ar den popularaste dagaktiviteten har i Vang Vieng. Pa natterna gar alla over nagra rangliga bambubroar till en o dar de dricker grogg ur hinkar hela natten. Vi bor percis berdvid denna o och har lite svart att sova.

Som tur ar finns lagstifting har i Laos som haller dessa festprissar i nagolunda schack:

Du maste sova kl 11
Du far inte pussas och kramas (pa ofentliga platser)
Du far inte vara naken


I morgon kommer bilder och video!


Kommentarer
Postat av: Hanna-Karolina

Pussas ni inte? Svåra grejen.



Idag sanar jag er mer än vanligt. Det är sista phone me och att dansa med er vore spektakulärt en dag som denna. Snön är borta också vilket är lite segt. Nu ska jag försöka plugga, är dock helt klar med svenskan så jag är nöjd.



Puss och kram, jag vaknar också av technomusik. Världen är liten.

2008-11-28 @ 14:00:33
URL: http://hannahkarolina.blogg.se/
Postat av: Fader konungen

Verkar vara ett bra, men unikt, land; alla ska sova kl 11. och ingen får gå naken.



Det skulle jag vilja se, eller kanske inte...

2008-11-28 @ 14:49:50
Postat av: Elin

Åhhh, låter som om Laos verkligen är sådär paradisiskt som Wallis skrev i en kommentar förut! Skönt att ni kommit dit nu!



Lät ju inte helt fel det där med att glida i en gummiring. Fast tråkigt att inte få pussas och kramas! Gäller det turister också alltså??



PUSS på er ;)

2008-11-28 @ 22:23:49
URL: http://hejhenning.blogg.se/freakout

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0