Sapa

Nu befinner vi oss alltsa i Sapa. En helt fantastisk stad omringad av gronskande berg och risodlingar. Vi anlande till Loc Bai (gransstad till Kina) tidigt i morse. Vi delade hytt pa taget med ett aldre par fran Tasmanien, Australien. De gav oss fina tips om vad vi kunde gora i Laos. Nar vi tagit oss till Sapa med minibuss traffade vi ett par som var pa resande fot som rekomenderade ett hotell till oss. Det kommer kosta mig och Andreas 75 kronor vardera for tre natter att bo dar. Det ligger i ett lugnt omrade och vi har en fantastisk utsikt fran balkongen. Vi kakade frukost pa ett stalle som heter Baguette and Chocolate, riktig lyxfrukost. Andreas at toast med bacon och ost och Anna at en tonfiskbaguette (brodet var hembakt och smakade brod!! broden har brukar i normalt mest besta utav luft) Efter frukosten hyrde vi en moto for att cruisa pa bergsvagarna. Vi har idag sett fantastiska vyer men det basta av allt var dock inte att fa se storslagna berg och vackra risfalt.. Nej vi har idag varit med om det roligaste pa varan resa hitills: vi blev inbjudna till ett brollop! Nar vi hade akt ca 2 mil sa klev vi av moton och gick ner for en stig. Langs med den har stigen lag det sma trahus och i ett av husen som ocksa var en restaurang holls det ett brollop mellan en pojke och en flicka (bada 18 ar). Vi motte flera turister pa vagen som fick hora av sina respektive guider att det holls ett brollop dar inne.. Jag och Andreas beslot oss for att kika in da vi blev inbjudna att gora det av "locals" dar. Vi mottes av kvinnor och man kladda i fargglada folkdrakter som ville bjuda oss pa mat. Vi bestammde oss for att komma tillbaka efter att vi utforskat omradet lite mer.. Sa efter varan lilla expedition atervande vi till kalaset. Vi blev bjudna pa te, mycket mycket mycket mat (sval av gris, ankhjarta, gristarm, kal, ris, tofu, varldens godaste tomater, clementiner m.m) och risvin (lokal sprit). Vietnameserna drack sig fulla och insisterade pa att vi ocksa skulle gora det men vi drack endast ett par koppar eftersom vi skulle kora moto tillbaka till Sapa sen. Brollopet var sa klart inte av det slaget man ser i Sverige. Har gifter man sig ung och under annorlunda former. Flickan var dold under ett rott skynke och fick inte delta i festligheterna som holls efter vigseln. Pojken fick daremot sitta med, dock vid ett litet bord bestaende av endast man. Flickan fick inte visa sig foran dagen efter. Festligheterna pagar under hela dagen och natten.. Vi fick stanna kvar om vi ville men valde att aka tillbaka till Sapa. Vi betalade 5 svenska kronor  vardera for kalaset och tackade sa mycket for gastvanligheten och den goda maten.
Alla ni som sager att Sapa ar det basta stallet att besoka i Vietnam: vi tror att ni har ratt!
Hundvalp som bor pa varat hotell i SapaSapa och omgivningarna paminner lite om Idre fasst med risfalt istallet for ljung och fjallsbjorkarKvinnor som kokar gris till brollopetAndreas trampade i en enorm buffelblaja och fick tvatta av sig i en liten flodRisvinsmarinerade pojkar som holl oss sallskap pa brollopet.Barna i buffelbyn

Kommentarer
Postat av: Elin

Åhh, coolt att bli inbjuden på bröllop! Då får man verkligen se lite av den "verkliga" kulturen! Skitfina bilder, (minus köttbilden :P)!

2008-11-20 @ 18:06:05
URL: http://hejhenning.blogg.se/freakout

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0