förberedelser

Planerna på att göra en lång resa började smidas redan för ungefär ett och ett halvt år sedan. Vi hade då siktet inställt på en riktigt saftig tripp genom den skoningslösa sibiriska höstkölden, in på Ghengis Khans bakgård, vidare mot Mittens Rike, över gula havet för att landa i högteknologins epicentrum; Japan. Under den tiden hade vi hunnit med att besöka två av världens dyraste länder, men instället väljer vi att resa i länder som tillhör några av de allra billigaste. Dessutom gillar vi värme och billig öl, som smakar bra naturligtvis. 

Resan vi tänkte göra får bli nästa resa. Eller näst nästa..

När vi bestämt oss för att resmål började vi kika på flygbiljetter. Det fanns dyra biljetter och mindre dyra biljetter. Vi valde mindre dyra biljetter och får resa med Aeroflot. Ett ryskt flygbolag med inte allt för bra rykte. Vi har både hört positiva och negativa saker med flygbolaget. Det mest negativa ska tydligen vara Moskva flygplats som är tråkig och kall och fulla ryssar som röker i kabinen. Dock tror vi inte detta ska vara något bekymmer för oss. 

När man besöker främmande länder krävs det oftast ett antal nålstick innan man kan känna sig säker mot diverse åkommor. De vaccinationer vi har fått är Hepatit A/B, Tyfoidfeber, Japansk hjärnhinneinflammation och ett dryckesvaccin mot kolera. Vi har även fått en 5:e Poliospruta. Läkaren tyckte det var bäst så. Poliovaccinet har tydligen varit dåligt vissa år, därför kan en 5:e spruta vara på sin plats. Att vaccinera sig är inte en billig historia. Vi ska dessutom knapra malariatabletter som kostar 230 spänn asken (vi ska ha med 2 var) och kan ge otrevliga biverkningar. Här kan man läsa lite om det aktuella läkemedlet Lariam. 

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19880205000023&DocTypeID=7&UserTypeID=2

En sjukdom som vi däremot inte har något skydd emot är den fruktade Denguefebern som genom en blandning av amerikansk och kambodjansk 60-talsrock  kan ge riktigt sköna rysningar längs ryggraden och allmän eufori.

Dengue Fever - Seeing Hands  





 

Kommentarer
Postat av: Elin

Ah, billigt är bra. Det kommer nog bli finemang. Hoppas ni inte blir sjuka då, när ni investerat så i er hälsa.

Personligen tycker jag att fulla ryssar enkom är positivt. Det borde stå på plussidan! :)

2008-10-08 @ 16:12:29
URL: http://hejhenning.blogg.se/freakout
Postat av: Matte

Jag tror inte ni behöver vara så oroliga för att ni ska flyga med Aeroflot. Vad jag förstår så har dom bra standard på sina plan som dom flyger internationellt med. Det som har gett dom det dåliga ryktet är nog mer det nationella flygningarna. Så jag tycker ni kan känna er trygga.

2008-10-10 @ 19:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0